Om ön Hvar

Strandpromenaden tor ca 10km

Strandpromenaden Hvar

Hvar ligger i den kroatiska skärgården och är utsedd till en av världens 10 vackraste öar av prestigefyllda Conde Nast Traveller. På en resa till Hvar kan du även bli ”starstrucked” då ön blivit känd som ett tillhåll för kändisar och jet-set. Många kallar Hvar för adriatiska havets St Tropez.

Platsen är mycket solrik och temperaturerna i vattnet är angenäma, mellan 17 och 24 grader. I början av juli färgar lavendelblommor hela ön lila. Blomman sägs ge ro och harmoni åt den som har förmånen att få vara på plats och känna dess doft.

hvar-harborHuvudorten på ön, som också heter Hvar, är en charmig vitskimrande pärla med medeltida byggnader och gemytlig atmosfär. Här finns en av de äldsta fungerande teatrarna i Europa från år 1612, en vacker katedral och många andra historiska byggnader.

IMG_0091Staden vaktas av borgen vars siluett vilar på berget i stadens bakgrund och från den skådas en underbar vy över övärlden utanför. Både öster och väster om stadskärnan ligger små vita klapperstensstränder och badterrasser med mycket klart och fint vatten. Staden har många restauranger, nattklubbar och mysiga caféer. 

vägen mellan starigrad o hvarLandskapet är kraftigt kuperat vilket gynnar löp- och cykelträning för den som vill bygga starka benmuskler. 🙂

1 tanke på “Om ön Hvar

  1. Pingback: Ta din simning till en högre nivå! | KATHRIN MÖRTEL

Lämna en kommentar